'N Primer vir O&M spesialiste en opleiers

I. Inleiding

Sunu band is 'n elektroniese reishulpmiddel (ETA) wat beoog om die persepsie en bewustheid van blindes en persone met 'n lae visie te verhoog na voorwerpe of struikelblokke in die omgewing. Dit stel gebruikers spesifiek in staat om struikelblokke op die bolyfvlak op te spoor, wat deur die witriet of gidshond gemis kan word. Sunu Band is 'n slimhorlosie en word om die pols gedra. Dit laat gebruikers toe om die omgewing na hindernisse te soek of te ondersoek. Dit maak gebruik van haptiese (vibrasie) terugvoer om te waarsku hoe ver of naby die gebruiker aan 'n voorwerp is. Die gebruiker interpreteer die vibrasieterugvoer om veilig in hul ruimtes te navigeer.

Hoe gaan dit Sunu Band Werk

Sunu Band gebruik sonar of eggolokasie om voorwerpe wat so ver as 16ft (4.9 meter) is, op te spoor. Dit gee terugvoer oor die hptiese vibrasie wat die gebruiker op hul pols voel. Die vibrasie-terugvoer stel gebruikers in staat om te weet hoe ver [of naby] hulle is na 'n gegewe voorwerp of hindernis. Gebruikers kan die Sunu Band in 'n gegewe rigting of scan hul omgewing deur hul polse effens na binne of na buite te draai. 

Sunu Band verbind via Bluetooth aan 'n mobiele app vir iOS en Android, hoewel dit ook sonder 'n app as 'n ETA gebruik kan word. Gebruikers kan die Sunu Band via die mobiele app, sowel as die navigasie-funksies daarvan. 

Wie is Sunu Band vir

Sunu Band kan gebruik word deur mense wat blind is, 'n lae sig en 'n gesig het. Dit word aanbeveel vir individue wat belangstel in die toepassing van tegnologie in hul daaglikse lewens en wat hul geaardheid en mobiliteit wil aanvul. Sunu Band is 'n sekondêre laag van bewustheid vir individue se O & M-vaardighede en is 'n aanvulling op die kierie en gidshond.

Sunu Band word aanbeveel vir kinders vanaf 10 en ouer. Die Sunu Band is slegs in een maat beskikbaar en kan in die meeste polsgroottes pas, insluitend mans en dames. Die band is 'n standaard 20 mm horlosiegordel en -gesp en kan vervang of vervang word. 

II. Die sonar / hindernisdetektor en haptiese terugvoer

Hoe Sunu Band ontdek die omgewing

Die Sunu Band identifiseer voorwerpe wat binne die gebruiker se pad is met behulp van 'n sonar-sensor en eggolokasie. Die sonarsensor is rigtinggewend. Dink daaraan as 'n flitslig, behalwe dat dit ultraklankgolwe gebruik in plaas van lig. Om 'n voorwerp akkuraat te bespeur, moet dit die volgende wees:

 1. Binne die bereik van die sonar.
 2. In die rigting waarheen die sonar mik.

Die opsporingsarea is soos die 'sigveld' van die sonarsensor. Oor die algemeen is die Sunu Bandse sonar straal 'n ultraklankgolf uit wat van die sonar in die vorm van 'n keël versprei, teen ongeveer 15 - 20 grade. Hoe wyer die kegel- of opsporingsgebied, hoe sensitiewer is dit vir voorwerpe, selfs die wat in die rand is en so dun (1 cm) soos drade, boomtakke, ens. Hoe smaller die kegel of opsporingsgebied, hoe minder ' sensitief 'dit is vir voorwerpe in die periferie. 

Sonarreeks word die maksimum afstand genoem waarop 'n voorwerp opgespoor kan word. Sunu Band gebruik verskillende sonarmodusse wat optimaal is vir sekere omgewings:

 • Kort afstand of binne-modus - kan voorwerpe tot 6 meter in afstand opspoor. Hierdie modus het 'n smal opsporingsgebied wat dit optimaal maak om binne of in drukke ruimtes te navigeer en hoeke, gapings en drempels te identifiseer. 
 • Langafstand- of buitelugmodus - kan voorwerpe tot 16 meter in afstand opspoor. Hierdie modus het 'n wye opsporingsgebied en is optimaal om buite-ruimtes te navigeer en dun voorwerpe soos boomtakke, bosse en drade op te spoor.

Leer ken die Haptic Vibration Feedback

Haptiese terugvoering is die manier waarop ons inligting via vibrasies kommunikeer. Die Sunu Band gebruik haptiese vibrasies om nabyheid of afstand te kommunikeer - basies voel u pols op u pols wat u vertel hoe ver of naby u aan 'n hindernis is. Sunu Band verander die frekwensie van die vibrasiepulse om u 'n gevoel te gee van hoe naby 'n voorwerp is. Dit is wat gebeur met die vibrasiepulse as 'n voorwerp opgespoor word en binne die reikwydte is:

 • Geen vibrasiepulse nie: beteken dat daar geen hindernisse opgemerk word nie. Dit beteken ook dat daar 'n gratis pad is en dat u kan aanhou stap.
 • Intermitterende vibrasiepulse: beteken dat die voorwerp wat opgespoor word voldoende ver van u af is. U kan voortgaan om die hindernis te benader of om u pad daarheen te navigeer.
 • Matige vibrasiepulse: beteken dat die voorwerp wat opgespoor word nou nader aan u is. U kan dalk daarheen gaan of met omsigtigheid nader.
 • Konstante vibrasies: die voorwerp is nou binne u persoonlike ruimte.

Die gebruik van die Sunu Bandse obstakeldetektor

Die Sunu Band kan aan die linker- of regterhand gedra word. Dit kan met of sonder 'n riet- of gidshond gebruik word. Dit word aanbeveel dat gebruikers van witriet gebruik word Sunu Band aan hul nie-dominante hand. Daar is twee primêre metodes om struikelblokke op te spoor Sunu Band. 

1. Puntend of op 'vaste posisie' - Word gedoen deur die sonarsensor wat op 'n bepaalde rigting gerig is, in stand te hou. Dit word gedoen omdat die gebruiker slegs wil weet watter hindernisse binne 'n bepaalde rigting in verband met sy / haar reisrigting voorkom. 

 • Met die oog op die weg - die sonar-sensor is in die rigting direk voor die gebruiker gerig. 
 • Met die oog op die kant - Word gedoen as die gebruiker belangstel om te weet van hindernisse wat my regter- of linkerkant toekom. Byvoorbeeld, in 'n sigbare gids, kan die gebruiker die sonar na 'onbeskermde' kant wys om bewustheid en beheer te behou.
 • Boonste beskermende - Die sonar is opwaarts gerig om te beskerm teen voorwerpe op kopvlak soos boomtakke, ens. Dit word gedoen deur die hand effens op te lig en daarom die posisie van die sonar sensor op te hef.

2. Skandeer of vee - word gedoen wanneer die gebruiker 'n wyer begrip wil hê van voorwerpe wat binne die omgewing is. Dit word gedoen deur die pols in 'n gladde en bestendige beweging na binne en na buite te draai. Skandering met die ETA is dieselfde boogtegniek as met die wit stok (Hoover-metode). 

steuringe

Dit is moontlik om inmenging of 'vals positiewe' te ervaar wanneer u die Sunu Band. Die waarskynlike redes vir inmenging kom voor as gevolg van die volgende:

 • Klere wat die sonarsensor bedek. Langmouhemde of -klere kan die sonarsensor bedek. Die gebruiker sal konstante vibrasies ervaar. 
 • Toestelle vir ultraklank. Die outomatiese kamerligte wat nabyheidsensors gebruik, sal die stelsel inmeng Sunu Band. Die konstante vibrasie as gevolg daarvan. 
 • Oorhoofse skandering. Dit gebeur meestal wanneer die gebruiker hul pols te veel na binne draai, tot op die punt waar die sonar na hul eie liggaam gerig is. Die gebruiker kan ook hul eie witriet of gidshond opspoor. Daarom is dit belangrik om te oefen en te weet waar die gebruiker die skandeertegniek akkuraat kan uitvoer.