Die drie noodsaaklike vaardighede om te gebruik Sunu Band as mobiliteitshulpmiddel

I. Die persoonlike sone of ruimte

Die gebruiker moet eers die vibrasieterugvoer kan interpreteer wanneer 'n voorwerp of hindernis binne hul persoonlike ruimte is, dit wil sê met 1.5-2 voet (0.5 meter). Ons beveel aan dat gebruikers begin leer hoe om te interpreteer wanneer 'n voorwerp aanwesig is en dan binne hul persoonlike ruimte of gebied afwesig is. 'N Eenvoudige oefening kan met twee persone (die student en instrukteur) gedoen word. 

  1. 'N Persoon wat voor die gebruiker staan ​​op 1.5-2 voet weg. Die gebruiker wat die Sunu Band bring hul hande na hul kant toe. Maak seker dat die gebruiker die sonarsensor direk voor hulle rig. Die gebruiker kan die palm van hul hande plat teen die dy van die dy hê om te verseker dat die sonar direk vorentoe mik.
  2. Vra die gebruiker watter vibrasiesensasie hy voel. Die gebruiker moet konstante vibrasies ervaar as gevolg van die nabyheid van die ander persoon.
  3. Nou beweeg die persoon voor die gebruiker weg en laat geen hindernis direk voor die gebruiker nie. Vra die gebruiker wat hy nou voel. Die gebruiker mag geen vibrasiepulse ervaar nie. 

II. Deur te weet wat u naby 'n voorwerp of hindernis is

Die nabyheid vaardighede verseker dat gebruikers in staat is om die interpretasie van Sunu Bandse vibrasie-terugvoer om te weet hoe ver of naby hulle aan 'n voorwerp is. Dit is belangrik vir die gebruiker om te verstaan ​​hoe die vibrasieterugvoer wissel as 'n funksie van afstand. Hierdie vaardigheid kan aangeleer word deur enkele eenvoudige oefeninge te doen. Die eerste oefening kan gedoen word met twee mense, 'n instrukteur en 'n student wat die Sunu Band. 

  1. Laat die student op sy plek staan ​​en met hul hande na hul kant toe om te verseker dat die sonarsensor direk voor die gebruiker mik.
  2. Nou kan die tweede persoon [instrukteur] voor en in die nabyheid van die gebruiker staan. Vra die gebruiker wat u hiermee sien, soortgelyk aan die oefening hierbo Sunu Band. Die gebruiker moet konstante vibrasie ervaar. 
  3. Nou stap die tweede persoon [instrukteur] van die gebruiker af weg en verseker dat hy in dieselfde rigting bly as waarheen die sonar mik. Vra die gebruiker weer om te beskryf watter vibrasies hy voel as die tweede persoon [instrukteur] verder weg van die gebruiker af beweeg. 
  4. Herhaal nou die oefening deur die tweede persoon te nader en nader aan die Sunu Band gebruiker.

'N Ander oefening behels dat u die Sunu Band gebruiker loop na 'n groot bekende hindernis. Laat die gebruiker van die muur af (en weg) stap, is 'n veilige en beheerde manier om die vaardighede in die omgewing te bemeester. 

Het die Sunu Band gebruiker herhaal hierdie oefening. Op hierdie punt moet die gebruiker in staat wees om te oefen wanneer hy moet stop voordat hy naby die muur kom. 

III. U oriënteer u na voorwerpe in die omgewing 'n spasie

Hierdie tweede vaardigheid stel gebruikers in staat om nou die relatiewe posisie van nabygeleë voorwerpe (dié van naby) na hulself in die ruimte te meet. Hierdie vaardigheid kan aangeleer word deur 'n reeks oefeninge waar die gebruiker die volgende kan doen:

  • Identifiseer algemene posisie: as 'n voorwerp links, sentraal of regs is
  • Tel die aantal voorwerpe in die buurt.
  • Skat die posisie en relatiewe afstand van nabygeleë voorwerpe in verhouding tot hulself

Die gebruiker mag die wysing- en skanderingstegnieke oefen sonder om rond te loop. Dit help om vertroue op te bou met die Sunu Band.