De tre vigtige færdigheder at bruge Sunu Band som mobilitetshjælp

I. Den personlige zone eller plads

Brugeren skal først være i stand til at tolke vibrationsfeedbacken, når et objekt eller en hindring er inden for deres personlige rum, dvs. med 1.5-2 fødder (0.5 meter). Vi anbefaler, at brugerne begynder at lære at fortolke, når et objekt er til stede og derefter fraværende inden for deres personlige rum eller zone. En enkel øvelse kan udføres med to personer (den studerende og instruktør). 

  1. En person, der står foran brugeren ved 1.5-2 fødder væk. Brugeren iført Sunu Band bringer deres hænder til deres side. Sørg for, at brugeren sigter ekkolodssensoren direkte foran dem. Brugeren kan have håndfladen fladt mod siden af ​​låret for at sikre, at ekkoloddet sigter direkte frem.
  2. Spørg brugeren, hvilken vibrationsfølelse de føler. Brugeren skal føle konstant vibration på grund af den anden persons nærhed.
  3. Nu bevæger personen foran brugeren sig væk og efterlader ingen hindringer direkte foran brugeren. Spørg brugeren, hvad de føler nu. Brugeren skal ikke mærke nogen vibrationsimpulser. 

II. At kende din nærhed til et objekt eller en hindring

Nærhedsfærdighederne sikrer, at brugere er i stand til at fortolke Sunu Bandvibrationsfeedback for at vide, hvor langt eller tæt de er på et objekt. Det er vigtigt for brugeren at forstå, hvordan vibrationsfeedbacken varierer som en funktion af afstanden. Denne evne kan læres ved at gøre et par enkle øvelser. Den første øvelse kan udføres med to personer, en instruktør og studerende, der bærer Sunu Band. 

  1. Lad den studerende stå på plads og med hænderne mod deres side for at sikre, at ekkolodssensoren sigter direkte foran brugeren.
  2. Nu kan den anden person [instruktør] stå foran og i nærheden af ​​brugeren. Ligesom øvelsen ovenfor, spørg brugeren, hvad de opfatter med Sunu Band. Brugeren skal føle konstant vibration. 
  3. Nu træder den anden person [instruktør] væk fra brugeren og forsikrer, at de forbliver i samme retning, som sonaret sigter mod. Igen, bede brugeren om at beskrive, hvilke vibrationer de føler, da den anden person [instruktør] bevæger sig længere væk fra brugeren. 
  4. Gentag nu øvelsen, når andenpersonen nærmer sig og kommer tættere på Sunu Band bruger.

En anden øvelse involverer at have Sunu Band bruger gå mod en stor kendt hindring. Få brugeren til at gå mod (og væk) fra en væg er en sikker og kontrolleret måde at få dem til at mestre nærhedsevnen. 

Har Sunu Band bruger gentager denne øvelse. På dette tidspunkt skal brugeren være i stand til at gage, når de skal stoppe, før han kommer tæt på væggen. 

III. Orienter dig mod objekter i nærheden i et rum

Denne anden færdighed giver brugerne mulighed for nu at indsamle den relative placering af nærliggende objekter (dem i nærheden) til sig selv i rummet. Denne færdighed kan læres gennem en række øvelser, hvor brugeren kan:

  • Identificer den generelle position: hvis et objekt er til venstre, midten eller højre
  • Tæl antallet af objekter i nærheden.
  • Skøn placering og relativ afstand for nærliggende genstande i forhold til sig selv

Brugeren kan øve pege- og scanningsteknikker uden at skulle gå rundt. Dette hjælper med at fortsætte med at opbygge tillid med Sunu Band.