Pohjustus O&M -asiantuntijoille ja kouluttajille

I. Johdanto

Sunu band on sähköinen matkailuapu (ETA), jonka tarkoituksena on parantaa sokeiden ja heikkonäköisten ihmisten havaintoa ja tietoisuutta ympäristössä olevista esineistä tai esteistä. Se antaa käyttäjille erityisen mahdollisuuden havaita ylävartalon esteitä, jotka valkoinen ruoko tai ohjauskoira voi ohittaa. Sunu Band on älykellot ja sitä kuluu ranteen ympärillä. Sen avulla käyttäjät voivat kohdistaa tai etsiä ympäristön esteitä. Se käyttää haptista (värähtely) palautetta hälyttämään, kuinka kaukana tai lähellä käyttäjän on esine. Käyttäjä tulkitsee tärinän palautteen navigoidakseen turvallisesti tiloissaan.

Kuinka Sunu Band Referenssit

Sunu Band käyttää luotainta tai kaiunpoistolaitetta kohteiden, jotka ovat yhtä kaukana kuin 16ft (4.9 metriä), havaitsemiseksi. Se välittää haptisen tärinän palautteen, jonka käyttäjä tuntee ranteessaan. Tärinän palautteen avulla käyttäjät voivat tietää kuinka kaukana [tai lähellä] he ovat tiettyyn esineeseen tai esteeseen. Käyttäjät voivat osoittaa Sunu Band tietyssä suunnassa tai skannaa ympäristönsä kääntämällä ranteita hiukan sisäänpäin tai ulospäin. 

Sunu Band yhdistää Bluetoothin kautta iOS: n ja Androidin mobiilisovellukseen, vaikka sitä voidaan käyttää myös ETA: na ilman sovellusta. Käyttäjät voivat päivittää ja mukauttaa Sunu Band mobiilisovelluksen kautta ja käytä sen navigointiominaisuuksia. 

Kuka on Sunu Band varten

Sunu Band voivat käyttää sokeita, heikkonäköisiä ja heikkonäköisiä ihmisiä. Sitä suositellaan henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikan soveltamisesta päivittäisessä elämässään ja jotka haluavat täydentää suuntautumistaan ​​ja liikkuvuuttaan. Sunu Band on toissijainen tietoisuus yksilöiden O & M-taidoista ja täydentää ruoko- ja opaskoiria.

Sunu Band suositellaan lapsille, joiden ikä on vähintään 10. THe Sunu Band on saatavana vain yhdessä koossa ja sopii useimpiin rannekokoihin, mukaan lukien miesten ja naisten. Sen hihna on tavallinen 20 mm: n kellovyö ja solki ja vaihdettava tai vaihdettava. 

II. Luotain / esteilmaisin ja haptinen palaute

Miten Sunu Band havaitsee ympäristön

- Sunu Band havaitsee objektit, jotka ovat käyttäjän polulla, luotausanturin ja kaiun sijainnin avulla. Kaikuanturi on suunta. Ajattele sitä taskulampuna, paitsi että se käyttää ultraääniaaltoja valon sijasta. Jotta esine voidaan havaita tarkasti, sen on oltava:

 1. Kaikuluotaimen sisällä.
 2. Suuntaan, johon luotain kohdistuu.

Tunnistusalue on kuin luotausanturin 'näkökenttä'. Yleisesti ottaen Sunu Bandkaikuluotain lähettää ultraääniaallon, joka etenee kaikuluotaimesta kartion muodossa, noin 15 - 20 astetta. Mitä leveämpi kartio tai havaintoalue on, sitä herkempi se on esineille, myös kehällä oleville ja ohuille (1 cm) esineille, kuten langoille, puiden oksille jne. Mitä kapeampi kartio tai tunnistusalue on, sitä vähemmän ' herkkä 'se on reuna-alueella oleville esineille. 

Sonarialueelle viitataan suurimmalla etäisyydellä, jolla kohde voidaan havaita. Sunu Band käyttää erillisiä luotainta, jotka ovat optimaalisia tietyissä ympäristöissä:

 • Lyhyen kantaman tai sisätilan tila - voi havaita enintään 6 metrin etäisyydellä olevia esineitä. Tässä tilassa on kapea tunnistusalue, joten se on optimaalinen sisätiloissa tai ruuhkaisissa tiloissa liikkumiseen ja kulmien, aukkojen ja kynnysten tunnistamiseen. 
 • Pitkän kantaman tai ulkotila - pystyy havaitsemaan enintään 16 metrin etäisyydellä olevia esineitä. Tässä tilassa on laaja tunnistusalue ja se on optimaalinen ulkoilussa liikkumiseen ja ohuiden esineiden, kuten puiden oksien, holkkien ja johtojen, havaitsemiseen.

Tutustuminen haptisen tärinän palautteeseen

Haptinen palaute on tapa, jolla välitämme tietoa tärinän kautta. Sunu Band käyttää haptista tärinää viestimään läheisyydestä tai etäisyydestä - pohjimmiltaan tunnet ranteessasi pulsseja, jotka kertovat kuinka kaukana tai lähellä olet estettä. Sunu Band muuttaa värähtelypulssien taajuutta antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka lähellä esine on. Täällä tapahtuu värähtelypulsseille, kun esine havaitaan ja alueen sisällä:

 • Ei värähtelypulsseja: tarkoittaa, että esteitä ei havaita. Tämä tarkoittaa myös, että ilmainen polku on olemassa ja voit jatkaa kävelyä.
 • Jaksottaiset värähtelypulssit: tarkoittaa, että havaittava esine on riittävän kaukana sinusta. Voit jatkaa lähestymistä esteelle tai selata tiesi sen ympäri.
 • Kohtalaiset tärinäpulssit: tarkoittaa, että havaittu esine on nyt lähempänä sinua. Voit siirtyä ympäri sitä tai jatkaa lähestymistä varoen.
 • Jatkuvat tärinät: esine on nyt henkilökohtaisessa tilassa.

Käyttäen Sunu BandEsteenilmaisin

- Sunu Band voidaan käyttää joko vasemmalla tai oikealla kädellä. Sitä voidaan käyttää sokeriruo'on tai opaskoiran kanssa tai ilman. On suositeltavaa, että valkoisten sokeriruo'on käyttäjien on käytettävä Sunu Band heidän ei-hallitsevassa kädessään. Esteiden havaitsemiseksi on olemassa kaksi päämenetelmää Sunu Band. 

1. Osoittaa tai 'kiinteässä asennossa' - Suoritetaan pitämällä luotainanturia tiettyyn suuntaan. Tämä tapahtuu, koska käyttäjää kiinnostaa vain tietää, mitä esteitä tietyssä suunnassa on hänen ajosuuntaan nähden. 

 • Tavoitteena eteenpäin - luotainanturi on suunnattu suoraan käyttäjää edeltävään suuntaan. 
 • Tarkoitus sivulle - Tehdään, kun käyttäjä on kiinnostunut tietämään esteistä, jotka ovat joko heidän oikealla tai vasemmalla puolellaan. Esimerkiksi näköpiirissä ollessaan käyttäjä voi osoittaa kaikuluotaimen suojaamattomalle puolelle tietoisuuden ja hallinnan ylläpitämiseksi.
 • Yläsuoja - Kaiku on suunnattu ylöspäin suojaamaan pään tason esineiltä, ​​kuten puunoksilta jne. Tämä tapahtuu nostamalla kättä hieman ja siten nostamalla kaikuluotaimen asentoa.

2. Skannaus tai pyyhkäisy - tehdään, kun käyttäjä haluaa saada laajemman käsityksen ympäristöön kuuluvista kohteista. Tämä tapahtuu kiertämällä ranne sisäänpäin ja ulospäin tasaisella ja tasaisella liikkeellä. Skannaus ETA: lla on samanlainen kaaristustekniikka kuin valkoisella kepillä (Hoover-menetelmä). 

Häiriöt

On mahdollista kokea häiriöitä tai 'vääriä positiivisia', kun käytät Sunu Band. Häiriöiden todennäköiset syyt johtuvat seuraavista syistä:

 • Vaate, joka peittää luotaintunnistimen. Pitkähihaiset paidat tai vaatteet voivat peittää luotaintunnistimen. Käyttäjä tuntee siitä jatkuvan tärinän. 
 • Ultraääntä lähettävät laitteet. Lämpötila-antureita käyttävät automaattiset huonevalot häiritsevät Sunu Band. Jatkuva värähtely sen takia. 
 • Kattava skannaus. Useimmiten tapahtuu, kun käyttäjä kääntää ranteensa liikaa sisäänpäin pisteeseen, jossa luotain osoitetaan heidän omaan vartaloonsa. Käyttäjä voi myös havaita oman valkoisen sokeriruo'on tai opaskoiran. Siksi on tärkeää harjoitella ja tietää raja, missä käyttäjä voi tarkasti suorittaa skannaustekniikan.