Kennismaken met de haptische feedback

Het Sunu Band is een elektronisch mobiliteitshulpmiddel dat functioneert als een 'stand-alone' mobiliteitsapparaat of werkt als een compliment voor de witte stok of geleidehond. Onze mobiliteitsgids leert je de basistechnieken waarmee je veilig obstakels kunt detecteren, navigeren en vermijden. Onthoud dat de Sunu Band is bedoeld om obstakels te detecteren die zich ter hoogte van de taille / romp, het bovenlichaam en het hoofd bevinden.

Wat is echolocatie

Bepaalde dieren zoals vleermuizen en dolfijnen kunnen zich oriënteren en met geluid door hun omgeving navigeren. Echolocation is de mogelijkheid om geluid en echo's te gebruiken die reflecteren op materie om de exacte locatie van objecten in een omgeving te vinden.

Sunu Band stelt u in staat om uw omgeving te navigeren met echolocatie door sonar te combineren met precieze vibratiefeedback die u op uw pols kunt voelen. Sunu Band maakt gebruik van een sonar-transducer die hoogfrequente geluidsgolven kan uitzenden, terwijl de gereflecteerde geluidsgolven of echo's van objecten worden gedetecteerd.

Sonar is Directional

Sunu Band is alleen in staat om de echo's (die weerkaatsen op objecten) te detecteren vanuit dezelfde richting waarin de echografie wordt uitgezonden. Met andere woorden, denk aan Sunu Band als een zaklamp die geluid gebruikt in plaats van licht. Net als bij elke zaklamp, kun je de aanwezigheid van objecten detecteren in de richting waarin je de sonarsensor richt. De ultrasone golf uitgezonden door de sonarsensor reist weg van de Sunu Band in de vorm van 'kegel'. Objecten die zich binnen het gebied van deze kegel bevinden, zullen interageren met de echografie en echo's produceren.

Sonar detectie gebied

Het detectiegebied lijkt op het 'gezichtsveld' van de sonarsensor. Over het algemeen, de Sunu Band's sonar zendt een ultrasone golf uit die zich voortplant van de sonar in de vorm van een kegel. Hoe breder de kegel of het detectiegebied, hoe 'gevoeliger' het is voor objecten, zelfs die in de periferie en zo dun (1cm) zoals draden, boomtakken enz. Hoe smaller de kegel of het detectiegebied, hoe minder ' gevoelig 'voor objecten in de periferie.

Sonarbereik en -modi

Sonarbereik wordt de maximale afstand genoemd waarop een object kan worden gedetecteerd. Sunu Band gebruikt verschillende sonarmodi die optimaal zijn voor bepaalde omgevingen:

  • Korte afstand of binnenmodus - kan objecten detecteren tot een afstand van 6 voet (2 meter). Deze modus heeft een smal detectiegebied waardoor deze optimaal is voor het navigeren binnenshuis of overvolle ruimtes en het identificeren van hoeken, gaten en drempels.
  • Lange afstand of buitenmodus - kan objecten detecteren tot een afstand van 16 voet (5.5 meter). Deze modus heeft een breed detectiegebied en is optimaal voor het navigeren in buitenruimtes en het detecteren van dunne objecten zoals boomtakken, struiken en draden.

Weten wat de haptische feedback betekent

Haptische feedback is de manier waarop we informatie communiceren via trillingen. De Sunu Band gebruikt haptische trillingen om nabijheid of afstand te communiceren - in principe voel je pulsen op je pols die je vertellen hoe ver of dichtbij je een obstakel bent. Sunu Band verandert de frequentie van de trillingspulsen om u een idee te geven van hoe dichtbij een object is. Dit is wat er gebeurt met de trillingspulsen wanneer een object wordt gedetecteerd en binnen bereik is:

Geen trillingspulsen: betekent dat er geen obstakels worden gedetecteerd. Dit betekent ook dat er een vrij pad is en je verder kunt lopen.

Intermitterende trillingspulsen: betekent dat het gedetecteerde object voldoende ver van u verwijderd is. U kunt doorgaan met het naderen van het obstakel of eromheen navigeren.

Matige trillingspulsen: betekent dat het gedetecteerde object zich nu dichter bij u bevindt. U kunt er omheen navigeren of voorzichtig blijven naderen.

Constante trillingen: het object bevindt zich nu in uw persoonlijke ruimte.

Inleidende oefeningen

De volgende oefeningen zijn bedoeld om u te helpen kennis te maken met de Sunu BandSonar detector en haptische trillingsfeedback. In het bijzonder zullen we onderzoeken wat er gebeurt als een object in de buurt wordt gedetecteerd en het belang van het richten van de sonardetector. We hebben deze eenvoudige oefeningen ontworpen die kunnen worden gedaan door op hun plaats te blijven staan.

We raden u aan in een bekend gebied te werken, vrij van obstakels en obstakels. Verzeker u ervan dat uw Sunu Band is opgeladen. We gaan ervan uit dat u de basiswerking van uw kent Sunu Band zoals beschreven in onze Productgids. Selecteer een hand om uw te dragen Sunu Band voor deze oefeningen.

Oefening 1: detectie van de aanwezigheid van een object in de buurt

Het doel van deze oefening is om te weten hoe de vibratiefeedback aanvoelt wanneer een object zich in de buurt (minder dan 2 voet of 1 meter) van de sonar bevindt.

Stap 1: Druk op de NAVIGATE-knop om de sonar of obstakeldetector te activeren. Veeg vervolgens op het touchpad om naar de te schakelen indoor sonar modus.

Stap 2: Als u op zijn plaats staat, laat dan de hand zakken waarin u de draagt Sunu Band zodat uw handpalm de voorkant van uw dij raakt. Hierdoor wordt de positie van de sonarsensor vastgesteld om deze oefening te voltooien. Je zou op dit moment geen trillingen moeten voelen. Als u trillingen of pulsen voelt, pas dan uw positie aan totdat deze stopt.

Stap 3: Steek nu langzaam uw andere hand op (of de andere hand dan die van u) Sunu Band) totdat je begint te voelen Sunu Band trillen. Wat voor soort trillingen voel je?

Stap 4: Blijf je hand opsteken en kijk wat er gebeurt met de trillingen van je Sunu Band.

Herhaal stappen 3 en 4 een paar keer. Let op wanneer de Sunu Band begint te trillen en wanneer het stopt met trillen.

Conclusies: In deze oefening hielden we de positie van de sonar vast omdat we onze hand plat tegen de voorkant van onze dij legden. In het begin voelden we geen trillingen. Dat komt omdat er geen objecten of obstakels waren die binnen bereik en in dezelfde richting van de sonardetector waren.

Vervolgens wordt de Sunu Band zorgde voor constante trillingsfeedback zodra een object / obstakel dichtbij is en in dezelfde richting van de sonar. Dit gebeurde terwijl we onze andere hand opstaken.

Tenslotte Sunu Band detecteert objecten in realtime, net zo snel als een camera. U zult merken dat de Sunu Band zal onmiddellijk trillen zodra uw hand de sonarsensor in de weg staat. En het stopt onmiddellijk met trillen zodra uw hand het pad van de sonardetector heeft vrijgemaakt.

Oefening 2: de richting van een object in de buurt detecteren

De sonarsensor kan alleen objecten detecteren die in zijn richting staan. In deze oefening zullen we onderzoeken hoe het richten van de sonarsensor ons in staat stelt om een ​​object in de buurt te detecteren dat zich links, in het midden of rechts van ons kan bevinden. Door de sonarsensor te richten, kunt u zich richten op de richting van een object of obstakel. Je kunt deze oefening op zijn plaats doen.

Stap 1: Druk op de NAVIGATE-knop om de sonar of obstakeldetector te activeren. Veeg vervolgens op het touchpad om naar de te schakelen indoor sonar modus.

Stap 2: Ga op zijn plaats staan ​​en laat de hand zakken waarin u de draagt Sunu Band zodat uw handpalm de voorkant van uw dij raakt. Je zou op dit moment geen trillingen moeten voelen. Als u trillingen of pulsen voelt, pas dan uw positie aan totdat deze stopt.

Stap 3: Til langzaam je andere hand op en houd deze vast zodra je constante trillingen voelt. Je hand is nu in het pad van de sonardetector. Houd uw hand in deze positie voor deze oefening.

Stap 4: Begin met het veranderen van de richting van de sonar door de pols die de draagt ​​langzaam te draaien of te draaien Sunu Band. Probeer alleen de pols te draaien zonder uw arm op te heffen.

Stap 5: Blijf draaien of je pols draaien totdat je handpalm naar voren wijst. Merk op wat er gebeurt met de trillingen terwijl je draait of je pols naar buiten draait. Wanneer stoppen de trillingen?

Stap 6: Draai nu uw pols naar binnen (in de tegenovergestelde richting) totdat uw handpalm naar uw dij is gericht. Merk op wat er met de vibratie gebeurt zodra je draait of je pols naar binnen draait. Op welk punt voel je de trillingen?

Conclusies: U richt de sonarsensor door uw pols te draaien. Dit verandert de richting die de sonarkegel richt. De trillingen stoppen zodra het object niet langer in de richting van de sonarsensor is. Wanneer u draait of uw pols draait, richt u de sonar niet langer op uw andere hand.


× Hoe kunnen we je helpen?