Mobiliteitsscenario's

I. Een wachtrij volgen en volgen

Het kunnen volgen van een rij of wachtrij is een typisch alledaags scenario en een scenario waarbij het gebruik van de witte stok of geleidehond beperkt is vanwege de ruimte en sociale constructies.
In dit scenario past de gebruiker beide technieken toe om te weten wanneer een persoon die voor in een rij staat naar voren treedt.
De Sunu Band kan worden toegepast op de volgtechniek om de gebruiker te helpen de persoon die hij volgt te 'volgen'.

 

II. Gebruik makend van Sunu Band wanneer u reist met een ziende gids

De Sunu Band kan worden gebruikt als aanvulling op reizen met een slechtziende gids. Slijtage Sunu Band in de andere hand naar waar de gids zich bevindt en de sonar naar buiten richt, kan de gebruiker zich bewust worden van een gebied dat mogelijk niet door de gids wordt beschermd. Zoals soms, schatten slechtziende gidsen de opening enz. Verkeerd in en vergeten ze dat ze voor twee reizen.
gebruik Sunu Band in dit scenario kan de gebruiker het bewustzijn behouden en eventuele aanpassingen maken terwijl hij met de gids reist

III. Lopen parallel aan muren en oppervlakken 

De Sunu Band kan gebruikers helpen om op koers te blijven, vooral wanneer ze in een gang of gang lopen. Door de sonar naar een van de gangmuren te richten, kan de gebruiker zijn positie ten opzichte van de muren in de gang waarnemen en lopen zonder naar een van beide zijden van de gang te wijken.

IV. Hoeken, doorgangen, gangpaden en kruispunten

Sunu Band kan een gebruiker helpen hoeken en kruispunten in binnenruimten te identificeren. Een hoek of kruising in de gang kan gemakkelijk worden gedetecteerd door een onmiddellijke verandering in de trillingsfeedback te voelen.
Gebruikers kunnen deze scenario's thuis, op kantoor of in de gangpaden van een supermarkt of winkel tegenkomen.

V. Deuropeningen en drempels

Gebruik Sunu band om hiaten, openingen of drempels in binnenruimten te identificeren. De gebruiker kan bevestigen dat hij zich bij een deuropening of kamerdrempel bevindt door een verandering in de vibratiefeedback te voelen. Terwijl de gebruiker scant, verandert de trillingsfeedback van constante of matige pulsen naar geen trillingspulsen, wat de drempel van de muur tot de opening aangeeft.
Gebruikers kunnen dit scenario tegenkomen bij het betreden van gebouwen die automatische deuren gebruiken, zoals winkels, enz. Gebruikers kunnen deze vaardigheid toepassen om hen te helpen de binnenruimte van een onbekende locatie te schatten.

VI. Getting om plaatsen te kennen

Sunu Band kan gebruikers helpen om nog meer vertrouwd en comfortabel te worden met bekende en semi-vertrouwde plaatsen binnen en buiten. Door de hierboven beschreven technieken toe te passen, kan de Sunu Band kan gebieden 'in kaart brengen', zoals een trottoir met bomen, struiken, hekken, geparkeerde auto's, wegwijzers, vuilnisbakken en andere obstakels.
Sunu Band kan ook worden gebruikt om meer vertrouwd te raken met binnenruimtes zoals kantoorruimtes, winkelcentra, scholen, bibliotheken, kerken, bijeenkomsten, enz.

VII. Scantechniek met de witte stok

De scantechniek verbreedt de bewustzijnszone; Als u bijvoorbeeld op de stoep loopt, kunt u vegen of scannen Sunu Band op dezelfde manier als je scant of veegt met de witte stok.

Het wordt aanbevolen dat gebruikers zowel de stok als de Sunu Band op dezelfde manier. Op die manier zorgt de stok voor detectie op vloerniveau, terwijl de Sunu Band zorgt voor bewustwording boven de taille.

VIII. Obstakels boven of op hoofdniveau detecteren

Sunu Band complimenteert de bovenste beschermende techniek door te voorzien in detectie van objecten op hoofdniveau, zoals boomtakken, bouwsteigers of uitstekende objecten; dit kan worden bereikt door:

  1. Door de hand lichtjes op te steken, richt de gebruiker de sonarsensor nu naar boven en is daardoor in staat om elk object ter hoogte van het gezicht en het hoofd te detecteren.  
  2. Breng de hand met de Sunu Band tot op borsthoogte en met de handpalm plat tegen de borst; hierdoor wordt de positie van de sonarsensor naar boven gericht.

IX. Oriënteren op kardinale richtingen

Door het Sunu Band naar de mobiele app kunnen gebruikers profiteren van de navigatiefuncties op de Sunu Band.
Een van de gemakkelijkste functies om te gebruiken is de Sunu Band Kompas; het verandert in wezen de hand van de gebruiker in de kompasnaald, waardoor gebruikers kunnen zien in welke richting ze gaan door simpelweg de hand op te steken en te wijzen Sunu Band.

Voor deze functie is de Sunu Band om te worden gekoppeld aan de smartphone en gekalibreerd. Kalibratie duurt maar een paar minuten en mag, eenmaal voltooid, slechts sporadisch worden uitgevoerd. De gebruiker kan het kompas activeren door het hoofdmenu van apps op de Sunu Band en het selecteren van de kompasfunctie.
Door de juiste techniek te volgen, kan de gebruiker zijn rijrichting zeer snel meten en terugkeren naar de obstakeldetectiemodus.