O & M-vaardigheden en scenario's

I. Een wachtrij volgen en volgen

Een lijn of rij kunnen volgen is een typisch alledaags scenario en een waarbij het gebruik van de witte stok of geleidehond beperkt is vanwege de ruimte en sociale constructies. In dit scenario past de gebruiker beide technieken toe om te weten wanneer een persoon die voor hen in een wachtrij staat vooruit is gegaan. 

Het Sunu Band kan worden toegepast op de volgtechniek om de gebruiker te helpen de persoon die hij volgt te 'volgen'. 

II. Gebruik makend van Sunu Band wanneer u reist met een ziende gids

Het Sunu Band kan worden gebruikt als aanvulling op reizen met een ziende gids. Door te dragen Sunu Band in de andere hand naar waar de gids zich bevindt en de sonar naar buiten richt, kan de gebruiker zich bewust worden van een gebied dat mogelijk niet door de gids wordt beschermd. Soms beoordelen slechtziende gidsen de opening, enz., Verkeerd en vergeten ze dat ze voor twee reizen. Gebruik makend van Sunu Band in dit scenario kan de gebruiker bewustzijn houden en aanpassingen maken tijdens het reizen met de gids.

III. Lopen parallel aan muren en oppervlakken 

Het Sunu Band kan gebruikers helpen op koers te blijven, vooral wanneer ze door een gang of gang lopen. Door de sonar op een van de muren in de gang te richten, kan de gebruiker mogelijk zijn positie ten opzichte van de muren in de gang voelen en lopen zonder naar beide zijden van de gang te dwalen. 

IV. Hoeken, doorgangen, gangpaden en kruispunten

Sunu Band kan de gebruiker helpen hoeken en kruispunten binnen binnenshuis te identificeren. Een hoek of kruising in de gang kan gemakkelijk worden gedetecteerd door een onmiddellijke verandering in de trillingsfeedback te voelen.  

Gebruikers kunnen deze scenario's thuis, op kantoor of door de gangpaden van een supermarkt of winkel tegenkomen.

V. Deuropeningen en drempels

Sunu band kan worden gebruikt om gaten, openingen of drempels in binnenruimten te identificeren. De gebruiker kan bevestigen dat ze zich bij een deuropening of kamerdrempel bevinden door verandering in de vibratiefeedback te voelen. Terwijl de gebruiker scant, van de muur tot de opening, verandert de vibratiefeedback van constante of gematigde pulsen in geen vibratiepulsen, wat de drempel aangeeft. 

Gebruikers kunnen dit scenario tegenkomen bij het betreden van gebouwen die automatische deuren gebruiken, zoals winkels, enz. De gebruiker kan deze vaardigheid toepassen om de binnenruimte van een onbekende locatie te bewaken.

VI. Getting om plaatsen te kennen

Sunu Band kan gebruikers helpen nog meer vertrouwd en comfortabel te worden met bekende en semi-vertrouwde plaatsen zowel binnen als buiten. Door de hierboven beschreven technieken toe te passen, wordt de Sunu Band kan worden gebruikt om plaatsen in kaart te brengen, zoals een trottoir dat is omzoomd met bomen, struiken, hekken, geparkeerde auto's, wegwijzers, vuilnisbakken en andere obstakels. 

Sunu Band kan ook worden gebruikt om meer vertrouwd te raken met een binnenruimte zoals een kantoorruimte, winkelcentra, scholen, bibliotheken, kerken of verzamelplaatsen, enz. 

VII. Scantechniek met de witte stok

De scantechniek verbreedt de bewustzijnszone, bijvoorbeeld tijdens het lopen op de stoep. U kunt vegen of scannen Sunu Band op dezelfde manier scant of veegt u met de witte stok. Het wordt aanbevolen dat gebruikers zowel de stok als de vegen Sunu Band op dezelfde manier. Op die manier zorgt de stok voor detectie op vloerniveau en de Sunu Band zorgt voor bewustzijn boven de taille. 

VIII. Obstakels boven of op hoofdniveau detecteren

Sunu Band kan helpen bij het aanvullen van de bovenste beschermende techniek door detectie van objecten op hoofdniveau, zoals boomtakken, steigers in de bouw of uitstekende objecten. Dit kan worden bereikt door: 

  1. Door de hand iets op te heffen, richt de gebruiker nu de sonarsensor naar boven en kan daarom elk object detecteren op het niveau van zijn gezicht en hoofd.  
  2. Of breng de hand die de draagt Sunu Band tot het niveau van de borst en plaats de palm plat tegen hun borst. Hiermee wordt de positie van de sonarsensor gefixeerd en naar boven gericht.

IX. Oriënteren op kardinale richtingen

Sunu Band is een smartwatch en maakt verbinding met de Sunu mobiele app op iOS en Android. Door het verbinden van de Sunu Band naar de mobiele app, kunnen gebruikers vervolgens profiteren van de navigatiefuncties op de Sunu Band. Een van de gemakkelijkste functies om te gebruiken is de Sunu Band kompas. De Sunu Band kompas verandert in wezen de hand van de gebruiker in de kompasnaald, zodat gebruikers kunnen achterhalen in welke richting ze gaan door simpelweg de hand op te heffen en te wijzen die Sunu Band. 

Voor deze functie is de Sunu Band worden verbonden met de smartphone en gekalibreerd. Kalibratie duurt slechts enkele minuten en moet na voltooiing alleen sporadisch worden uitgevoerd. De gebruiker kan het kompas activeren door het hoofdmenu van apps op de te openen Sunu Band en het selecteren van de kompasfunctie. Door de juiste techniek te volgen, kan de gebruiker zijn rijrichting zeer snel bepalen en terugkeren naar de obstakeldetectiemodus. 

Was dit bericht nuttig?

× Chat met ons via WhatsApp