De drie essentiële vaardigheden om te gebruiken Sunu Band als mobiliteitshulpmiddel

I. De persoonlijke zone of ruimte

De gebruiker moet eerst de trillingsfeedback kunnen interpreteren wanneer een object of obstakel zich in zijn persoonlijke ruimte bevindt, dwz met 1.5-2-voeten (0.5-meters). We raden gebruikers aan te leren hoe te interpreteren wanneer een object aanwezig is en vervolgens afwezig is in hun persoonlijke ruimte of zone. Een eenvoudige oefening kan worden gedaan met twee personen (de student en de instructeur). 

  1. Een persoon voor de gebruiker op 1.5-2 voet afstand. De gebruiker die de draagt Sunu Band brengt hun handen naar hun zijde. Zorg ervoor dat de gebruiker de sonarsensor recht voor zich richt. De gebruiker kan zijn handpalm plat tegen de zijkant van de dij houden om te verzekeren dat de sonar direct naar voren gericht is.
  2. Vraag de gebruiker welke trillingssensatie ze voelen. De gebruiker moet constante trillingen voelen vanwege de nabijheid van de andere persoon.
  3. Nu gaat de persoon voor de gebruiker weg en laat geen obstakel achter voor de gebruiker. Vraag de gebruiker wat ze nu voelen. De gebruiker mag geen trillingspulsen voelen. 

II. Je nabijheid tot een object of obstakel kennen

De nabijheidsvaardigheden zorgen ervoor dat gebruikers het kunnen interpreteren Sunu Bandtrillingsfeedback om te weten hoe ver of dichtbij ze zich bij een object bevinden. Het is belangrijk voor de gebruiker om te begrijpen hoe de trillingsfeedback varieert als functie van de afstand. Deze vaardigheid kan worden geleerd door een paar eenvoudige oefeningen te doen. De eerste oefening kan worden gedaan met twee personen, een instructeur en een student die de draagt Sunu Band. 

  1. Laat de student op zijn plaats staan ​​en met hun handen naar hun zijde om te verzekeren dat de sonarsensor direct voor de gebruiker richt.
  2. Nu kan de tweede persoon [instructeur] voor en in de nabijheid van de gebruiker staan. Vraag de gebruiker op dezelfde manier als de bovenstaande oefening Sunu Band. De gebruiker zou constante trillingen moeten voelen. 
  3. Nu stapt de tweede persoon [instructeur] weg van de gebruiker en verzekert dat ze in dezelfde richting blijven als waar de sonar mikt. Vraag de gebruiker nogmaals om te beschrijven welke trillingen ze voelen als de tweede persoon [instructeur] verder van de gebruiker af beweegt. 
  4. Herhaal nu de oefening, laat de tweede persoon naderen en kom dichter bij de Sunu Band gebruiker.

Een andere oefening omvat het hebben van de Sunu Band gebruiker loopt naar een groot bekend obstakel. Laat de gebruiker naar (en weg) van een muur lopen, een veilige en gecontroleerde manier om hen de nabijheid te laten beheersen. 

Heb de Sunu Band gebruiker herhaalt deze oefening. Op dit punt moet de gebruiker kunnen meten wanneer hij moet stoppen voordat hij te dicht bij de muur komt. 

III. Oriënteer uzelf op nabijgelegen objecten in een ruimte

Met deze tweede vaardigheid kunnen gebruikers nu de relatieve positie van objecten in de buurt (objecten op korte afstand) aan zichzelf in de ruimte meten. Deze vaardigheid kan worden geleerd door een reeks oefeningen waarbij de gebruiker:

  • Identificeer algemene positie: als een object zich links, in het midden of rechts bevindt
  • Tel het aantal objecten in de buurt.
  • Schat de positie en relatieve afstand van objecten in de buurt in relatie tot zichzelf

De gebruiker kan de aanwijs- en scantechnieken oefenen zonder rond te lopen. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen met de Sunu Band.